De Firma Smaak belicht de komende maanden 20 Food Trends die zich in 2016 gaan manifesteren. Deel 3: de mocktail.
Ze verschijnen al een paar jaar voorzichtig op de drankkaart van Nederland maar in 2016 gaan ze toch echt doorbreken: de mocktail. Want waarom zou je niet mogen genieten van een heerlijke vers geshakete cocktail als je nog moet rijden, zwanger bent of simpelweg geen alcohol drinkt? Daarom de mocktail. Zelfs de foodie kids zijn er dol op.
Ook de Chefs van gerenommeerde restaurants experimenteren steeds vaker met mocktails. Ze gebruiken de mocktails voor food pairing (koppelen) met hun gerechten. Het geeft ze de mogelijkheid mooie drankjes te creëren die perfect zijn afgestemd op het gerecht. Als je bijvoorbeeld bij restaurant De Librije geen wijn kan of mag drinken, dan wordt daar speciaal bij het gerecht een heerlijke, verrassende mocktail voor je gemaakt. Dus geen bijpassende wijn daar maar een bijpassende mocktail. En dat is minstens zo lekker!
Wil je zelf eens aan de slag met Mocktails. Hier vind je enkele recepten.
Geef een reactie