De Firma Smaak belicht de komende maanden 20 Food Trends die zich in 2016 gaan manifesteren. Deel 10: Meal Prepping. Voor meerdere dagen je eigen maaltijden voorbereiden.
In de fitnesswereld is de term Meal Prepping niet onbekend meer maar het grote publiek gaat het nu ook steeds vaker doen: het voorbereiden voor meerdere dagen van je eigen gezonde maaltijd. Het komt er op neer dat je zelf een beetje als voedselfabrikant gaat spelen. Dat, wat je tot nu toe aan de levensmiddelindustrie over liet, ga je nu zelf thuis doen. Groenten worden gewassen, gesneden en in handige bakjes gedaan. We blancheren de broccoli en bloemkool en bakken wat kipfiletjes welke we vervolgens terugkoelen en verpakken. Op deze manier produceren we thuis voor meerdere dagen gezonde ontbijtjes, lunches en diners. Gouden tijden dus voor de Tupperware-achtige bedrijven. De plastic bewaarboxen zijn niet meer aan te slepen in de Verenigde Staten. Een trendy lunchbox idee, Prepd Pack, bracht in korte tijd €1,5 miljoen op middels een Kickstarter campagne! Hoe groot de trend in Nederland gaat worden is niet precies aan te geven. Wel kan gezegd worden dat de trend geheel past in het patroon van gezonder en transparanter eten. Minder pakjes en minder processing van je eten is wat consumenten steeds vaker eisen. En als je zelf aan het roer staat van je eigen productiekeuken heb je daar alle controle over.
Geef een reactie