Met deze slogan timmert de Berlijnse bakkerij 100 Brote flink aan de weg. Water, meel en zout. Meer heeft een goed brood niet nodig volgens 100 Brote. Daarom bakken ze ook slechts 100 broden per dag. Want ze hechten veel waarde aan het bakkersambacht.
Het assortiment is smal. Heel smal. Ze maken slechts 2 varianten brood; Das Jungsbrot (80% rogge- en 20% speltmeel) en Hungry Shepherd (60% spelt- en 40% roggemeel). En dat getuigt van lef. Maar als je zo in je kwaliteit gelooft dan kan dat wellicht ook. Bij een doorsnee Nederlandse bakker zie ik soms door de verschillende hoeveelheid broden de bakkerij niet meer. En ik vraag me soms af of je zoveel verschil proeft tussen al deze verschillende broden. Ik zou adviseren iets minder keus en meer het verhaal achter het brood. Om maar met een andere Duitse term te smijten; Vom Einfachen das Gute oftewel van het eenvoudige het beste. Een mooie filosofie!
De broden van 100 Brote hebben een mooie korst en zijn daardoor heel smaakvol. Het graan is biologisch en komt uit de regio van boeren uit het Spreewald. Het is per slot van rekening 2018, zo redeneren ze bij 100 Brote. Lokaal sourcen is dus vanzelfsprekend. Naast brood hebben zo ook lekkere koffie en uiteraard heerlijk belegd brood op de kaart staan.
Geef een reactie